Groen licht voor toren Calypso

Groen licht voor toren Calypso

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-12-2008

De bouw van de Calypso-woontoren gaat door. De Rotterdamse bestuursrechter bepaalde gisteren dat de bouwvergunning niet tijdelijk wordt geschorst. De pogingen van de Vereniging Van Eigenaren Schouwburgplein om de bouwvergunning te schorsen, hebben daarmee bakzeil gehaald.

De gemeente Rotterdam reageert met instemming op de gerechtelijke uitspraak. “We zijn hier heel erg blij mee. Het is te verwachten dat de eerste paal op korte termijn zal worden geslagen,” laat een woordvoerder weten.

Op het stadhuis is men vooral tevreden dat de bestuursrechter vindt dat de bouw van de zeventig meter hoge woontoren geen nadelig effect op de luchtkwaliteit zou hebben. En dat de toename van het verkeer op de Mauritsweg binnen de perken blijft, als het gebouw er eenmaal staat.

Bodemprocedure
Bij de VVE Schouwburgplein overheerst de teleurstelling. “Dit is hartstikke jammer. Temeer omdat we er er hard voor hebben geknokt,” vertelt advocaat H. Steendam.

Van het begraven van de strijdbijl is overigens nog geen sprake. De VVE Schouwburgplein zal eind maart, in een bodemprocedure, alsnog de rechtmatigheid van het bouwproject aan de rechter voorleggen. Dan gaat het om een toetsing van de welstandscriteria.

Steendam: “Als de bouw nu al start, dan gebeurt dat dus op eigen risico van de projectontwikkelaar.”

Bron: AD.nl

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Zware slag voor plan Calypso

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.