Groene Coolsingel door West 8

Groene Coolsingel door West 8

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 10-09-2015

Groene Coolsingel door WestDe Coolsingel in Rotterdam gaat op de schop. Het plan is om er een moderne stadsboulevard van te maken, met de grandeur van vroeger en alle comfort van nu. In opdracht van het college heeft landschapsbureau West 8 van Adriaan Geuze een ontwerp gemaakt dat begin september bekend is gemaakt. In het plan staat de bezoeker van de Coolsingel centraal.

Herinrichting

In het plan van landschapsbureau West 8 wordt je op de Coolsingel gastvrij onthaald. De groene, ruime boulevard nodigt uit om te ontspannen, flaneren en te winkelen. Een plek om elkaar te ontmoeten. De toename van groen uit zich in de toename van het aantal bomen. In totaal komen er 65 platanen bij en de tuin bij het Schielandshuis wordt verbonden met de Coolsingel. In het plan wordt de Coolsingel verkeersluwer en geeft meer ruimte aan de voetgangers en fietsers.

Groen en ruimte voor openbare kunst

Aan de westzijde (Lijnbaan) komt een groene met natuursteen geplaveide esplanade en een ruim fietspad voor twee richtingen. Aan de oostzijde (Stadhuis) komen drie rijstroken voor autoverkeer, twee rijbanen naar zuid en één naar noord. De trambaan blijft op de huidige plek. De Coolsingel verbindt zo het oostelijk deel van de binnenstad met het westelijk deel. In het plan is er ook ruimte voor openbare kunst, bijvoorbeeld een fontein op het Stadhuisplein. De kosten van het project worden geraamd op 47,2 miljoen euro.

Inspraak

Op 15 oktober is er een stadsgesprek over het ontwerp van de Coolsingel. Voor het publiek is hier gelegenheid om in gesprek te gaan over het ontwerp. Reacties en suggesties worden voor zover mogelijk meegenomen in het ontwerp.

Beeld: West 8

Bekijk hier de video

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.