Groene daken populair onder architecten

Groene daken populair onder architecten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-11-2008

Het concept ‘groene daken’ wint steeds meer aan populariteit onder architecten. Het lijkt dan ook geen hype te zijn die over pakweg vijf jaar weer voorbij is.

Hoewel de groene daken op dit moment vooral bekend zijn bij architecten, zijn de meeste marktpartijen positief over dit concept.

Voordelen
Groene daken zijn meestal bedekt met sedumbeplanting, maar ook gras, planten of zelfs bomen komen voor. Dit type daken biedt bij grootschalige toepassing een positieve bijdrage aan veel binnenstedelijke milieukwesties, zoals wateroverlast en luchtvervuiling.

Maar het zijn vooral de voordelen voor het pand zelf die men benoemt, zoals koeling van gebouw en energiebesparing. Dit blijkt uit eigen onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 281 personen uit de belangrijkste partijen uit de bouw.

Architecten meest positief
Architecten zijn het meest bekend met groene daken: maar liefst 85 procent kent dit concept. Van de aannemers B&U zegt iets meer dan twee derde het concept te kennen. Bij dakdekkers is dat iets minder dan twee derde. De architecten koesteren ook de meest positieve houding. 70 procent van alle architecten is positief over groene daken.

Bij de andere partijen schommelt dit tussen de 30 en 40 procent. Zo zegt 30 procent van de aannemers GWW een positieve houding te hebben, vooral omdat het een oplossing is voor de wateroverlast. Groene daken nemen regenwater op en vormen op deze manier een buffer. Van de installateurs, die vooral vanwege het energieverbruik en de koeling te maken hebben met groene daken, zegt 35 procent een groen dak wel te zien zitten.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.