Groene gevels zelfbouwproject Sloterdijk

Groene gevels zelfbouwproject Sloterdijk

Nieuws
Door: Petra Starink | 29-05-2017

Sloterdijk CentrumBouwgroep Lab4you gaat het eerste collectieve zelfbouwproject in Sloterdijk-Centrum realiseren. Het ontwerp voor de woningen is gemaakt door Lab4you  en is een onderdeel van een programma met verschillende soorten woningen en voorzieningen op de begane grond. Het wooncomplex wordt volledig energieneutraal opgeleverd en het groene Brettenlandschap wordt doorgetrokken in de gevels van het gebouw.

Groene gevels

In 2016 schreven 36 zelfbouwgroepen zich voor dit blok in. Bouwgroep Lab4you is op basis van kwaliteit, duurzaamheid en programma op de begane grond als winnaar geselecteerd. Zij gaan 30 huishoudens en 7 kleinschalige bedrijfsruimtes realiseren. Minimaal 75% van de gevels aan de Arlandaweg en de Radarweg worden uitgevoerd als groene gevel en op het dak komen zonnepanelen. De bouw start eind 2018, de eerste woningen worden vanaf 2020 opgeleverd.

Transformatie Sloterdijk-Centrum

Het project is onderdeel van de transformatie van Sloterdijk-Centrum naar een gemengd stedelijk gebied met ruimte voor wonen, werken, horeca en recreatie. Er is in Sloterdijk-Centrum ruimte voor 1.500 tot 2.000 woningen.  Meer informatie amsterdam.nl/sloterdijk-centrum

Foto: Gemeente Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.