Groene torens Wonderwoods

Nieuws

Groene torens Wonderwoods

Door: Petra Starink | 18-07-2018

Wonderwoods aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht moet nog gebouwd worden maar de kantoren, museum Playlab en de parkeergarage zijn al verkocht aan ASR. Wonderwoods bestaat uit 2 torens van 70 en 100 meter hoog. De kantoren zijn ontworpen door MVSA Architects.

Groene hoge torens Wonderwoods

De hoogste toren komt aan de Croeselaan. Deze ziet eruit als een verticaal bos, waarbij de beplanting is mee ontworpen op de balkons en aan de gevel. De toren aan de kant van bioscoop Kinepolis heeft rondingen en veel groen aan de binnenkant. Het totale project bestaat uit woningen, kantoren, gezonde horeca, gym, voorzieningen in de plint en een ondergrondse parkeergarage. Het project moet in 2022 klaar zijn.

Circulair en duurzaamheid

Bij de ontwikkeling en bouw van Wonderwoods is een specialistisch team betrokken dat ervoor zorgt dat de laatste innovatieve technieken op het gebied van energie, water, gezondheid en circulariteit in het ontwerp worden toegepast. Wonderwoods wordt voorzien van veel levend groen en zal worden opgeleverd met een BREEAM Excellent certificaat onder meer door het toepassen van stadsverwarming in combinatie met een eigen WKO systeem.

Museum Playlab

Het Playlab wordt een proeftuin waar jong en oud een kijkje in de toekomst krijgen. Het wordt een lab voor interdisciplinaire samenwerking, waar wetenschappers en kunstenaars samen experimenteren met nieuwe technologieën en toepassingen.

Concept van de toekomst

Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund is blij met de verkoop. ‘Wonderwoods past perfect in de strategie van het ASR Dutch Mobility Office Fund, die zich richt op kantoren in de buurt van mobiliteitsknooppunten. Met name de combinatie van kantoorruimte met de creativiteit van het Playlab is daarbij uniek. In de stedelijke omgeving van de toekomst zie je steeds meer vermenging van functies. Wonderwoods is daarmee dan ook het concept van de toekomst.’

Beeld: ASR

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.