Groene woonwijk Podium Vathorst

Nieuws

Groene woonwijk Podium Vathorst

Door: Petra Starink | 02-09-2020

In de woonwijk Podium Vathorst in Amersfoort ontwerpt Heren 5 architecten een nieuw cluster met 94 appartementen en 50 grond gebonden woningen. Drie appartementenblokken vloeien in elkaar over. De één met grafische lijnen van baksteen weefpatronen, de ander met vlakken en gekaderde uitzichten.

Tussen de robuust vormgegeven alzijdige hoekpunten liggen de grondgebonden woningen. Het grafisch sterke verticale ritme van de toren verloopt naar horizontaal aan het spoor bij station Vathorst.

Groene ruimtes rondom woningen

Met stevige hoge plinten die zich openen naar de bijzondere openbare ruimtes uit het stedenbouwkundig plan rondom de blokken, worden onderling contact en sociale interactie gewaarborgd.Duidelijk gemanifesteerde grootse entreepartijen vormen een sterk gezicht aan de straat. De specifieke eigenheid in ritmische gevel, verfijning van plastiek, metselwerkverbanden en bijzonder raamvormen zorgen voor een kenmerkend karakter en prettig uitzicht op de groene ruimtes rondom de woningen.

Ieder cluster heeft hierbij zijn eigen gemêleerde kleurschakering van stadse rode kleuren aan de levendige wandelstrook, tot groen/gele warme kleuren aan de landschapszone waarbij ook veel hout wordt gebruikt. Aan de binnentuin is er een warmere uitstraling dankzij de gevel van hout. Met een
groen collectief binnenhof op meerdere niveaus en opgetilde daktuinen direct grenzend aan de woonkamers borgen we dat elke bewoner, ook met de privé buitenruimte, straks fantastisch woont.

Projectgegevens

Project: Podium Vathorst Amersfoort
Ontwerp: Architectenbureau: Heren 5
Programma: 50 grond gebonden woningen, 94 appartementen
Ontwerpteam: Sjuul Cluitmans, Gertjan Laan, Ties Booisma, Eline Degenaar, Tobias Kumkar
Opdrachtgever: Heijmans Vastgoed
Aannemer: Heijmans
Stedenbouwkundig plan: Palmbout Urban landscape
Beeld: Heren 5

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.