Groninger Forum presenteert Floriade 2022

Groninger Forum presenteert Floriade 2022

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 11-09-2012

Afgelopen Bommen Berend (jaarlijks feest in Groningen op 28 augustus) presenteerde de stad Groningen haar plannen aan de kandidaatscommissie Floriade 2022. Het Groninger Forum speelt uiteraard een rol in de plannen, als een van de hoofdpaviljoens.

Bekijk hieronder een aantal visualisaties van die plannen en ontdek hoe het Forumgebouw zich als een kameleon kan gedragen en al naar gelang de inhoud van een project of thema zijn uiterlijk kan aanpassen. Het beeldmateriaal is ontwikkeld in opdracht van het Groninger Forum in samenwerking met NL Architects.

Eerder leverden de Regio Boskoop, Almere en Amsterdam ZuidOost hun ontwerpen in voor hun kandidatuur als locatie voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022. De Nederlandse Tuinbouwraad maakt op 7 oktober 2012, de laatste dag van de Floriade in Venlo, de locatie van 2022 bekend.

Voor de regio Boskoop maakte OMA in opdracht van Holland Central een ontwerp voor de Floriade van 2022. Het ontwerp van OMA, het bureau van Rem Koolhaas, bevat weinig nieuwbouw. De plannen draaien vooral om het gebruik van bestaande infrastructuur en het verbinden van bestaande gebieden. Het park bevat onder andere een openluchttheater met 2500 plaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de gemeente Almere maakte Winy Maas van MVRDV een ontwerp voor een nieuwe stadswijk als ‘prototype Green City’.

 

 

 

 

 

 

 

 

Amsterdam Zuid Oost met MTD landschapsarchitecten  :
De ruimtelijke basisgedachte voor de Floriade is een route, waarin start en finish samenvallen. Deze route verbindt een carré van vier themavelden: het veld ‘Stad’ met Arenaboulevard en winkelcentrum, het veld ‘Park’ (het Bijlmerpark), het veld ‘Nieuw Land’ bovenop de toekomstige dek van de A9 en tenslotte het veld ‘Bedrijven’ (Amstel III). De plekken waar twee velden elkaar ontmoeten worden gemarkeerd door iconen; de bestaande ArenA en Bijlmerparktheater en de geïntroduceerde Staande en Liggende Kas. Binnen dit raamwerk is alle ruimte om de tuinbouw zichtbaar te maken, nieuwe samenwerkingen te genereren en een hoogwaardige leefomgeving te ontwerpen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.