Groosman en Hoedemakers winnen prijsvraag Schijndel

Nieuws

Groosman en Hoedemakers winnen prijsvraag Schijndel

Door: Petra Starink | 08-05-2017

Groosman heeft samen met Hoedemakers de prijsvraag gewonnen voor het gebied aan de Pastoor van Erpstraat in Schijndel. Op een locatie met een rijke historie is een plan ontwikkeld waar het erfgoed van de Zusters van Liefde bewaard blijft. De karakteristieke gebouwen blijven behouden en de kopgevel van de voormalige boerderij wordt geïntegreerd in het nieuwe appartementengebouw. Ook het Mariabeeldje krijgt een nieuwe plek.

De projectlocatie, gelegen tegenover het St. Josefklooster, is momenteel in eigendom van de Congregatie van de Zusters van Liefde. Het religieuze instituut bevindt zich in een fase van voltooiing en afbouw. Alle bezittingen zullen verkocht worden, waaronder het gebied aan de Pastoor van Erpstraat.

Erfgoed bewaren

Met het plan willen Groosman en Hoedemakers het erfgoed van de zusters bewaren, door diverse elementen in het huidige straatbeeld te behouden. De karakteristieke gebouwen – de woning en de vroegere meisjesschool – worden getransformeerd tot luxe woning en riante villa.. Diverse bestaande bomen worden opgenomen in het openbaar groen, ook het Mariabeeldje wordt in een nieuw appartementengebouw teruggebracht.

Levensloopbestendige woningen

Het plan bestaat uit 3 appartementencomplexen met in totaal 40 levensloopbestendige woningen. De tuinen van de woningen grenzen aan een groen binnenerf, die ook zichtbaar is vanaf de Pastoor van Erpstraat en het klooster. Het is een openbare ruimte, toegankelijk voor buurtbewoners. Aan de binnenzijde van de kopgevel van de voormalige boerderij zal een muurschildering van Zuster Maria Adriaens verrijzen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.