Groosman wint tender Generaal Winkelmanlaan Wassenaar

Nieuws

Groosman wint tender Generaal Winkelmanlaan Wassenaar

Door: Petra Starink | 13-04-2016

De herontwikkeling van het voormalige Sterrenbadlocatie aan de Generaal Winkelmanlaan in Wassenaar in opdracht van Waaijer Projectrealisatie en BAM Woningbouw is gewonnen door Groosman architecten. Samen met LAP Landscape & Urban Design en House of Green hebben zij naast het gebouw de openbare ruimte, binnentuin en de structurele beplanting op het balkon ontworpen.

De ontwikkeling betreft een energieneutraal wooncomplex voor vitale senioren. De appartementen zijn voorzien van een royaal terras, lichte woonkamer, 2 badkamers en ten minste 3 slaapkamers.

Typische Wassenaarse kenmerken

Het ontwerp speelt in op typische Wassenaarse kenmerken. Royale terrassen zijn in de gevel geïntegreerd, waardoor er een geleding ontstaat die de architectonische eenheid van de losse woning zichtbaar maakt. De gehoekte gevel geeft ruimte om een groene gevel te realiseren die zorgt voor privacy van bewoners. Hierdoor ontstaat er een duidelijke eenheid in het totaalbeeld van de verschillende woningtypes.

Architectonische eenheid

De schaal van het ontwerp sluit aan bij de directe omgeving, het zwembad en de gebouwen aan het Zanderijpad. De schakering en de kleine architectonische eenheid refereert aan de gekartelde gevel van de Burcht en de kleinere schaal van de woningen aan Zanderijlaan. De gevel is opgebouwd uit architectonisch beton, strakke aluminium puien en warme baksteen invullingen met groen massa’s die meedoen in de architectuur.

C0-design traject

De structuur van de gevel wordt gematerialiseerd met zware lijnen die op de hoeken worden omgevouwen. De invulling daartussen is met (Wassenaars eigen) baksteen uitgevoerd. De bakstenen plantenbakken steken uit de gevel en accentueren de horizontale lijnen van het gebouw. De groene gevel geeft het gebouw een landschappelijk karakter. Het ontwerp wordt in een co-design traject met omwonenden en toekomstige bewoners verder uitgewerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.