Rondleiding door bouwput

Rondleiding door bouwput

Nieuws
Door: Petra Starink | 02-10-2013

Architectuurcentrum Aorta organiseert  zaterdag 5 oktober een rondleiding door het Stationsgebied van Utrecht. De komende twintig jaar zal het stationsgebied van Utrecht een ingrijpende metamorfose ondergaan. Dit is hard nodig want om verschillende redenen voldoet dit deel van de stad niet meer aan de eisen van deze tijd. Het economisch belang van de regio Utrecht voor Nederland neemt snel toe. Het oude centrum raakt hierdoor overbelast. Onder het motto ‘niets doen is geen optie’ is men aan de slag gegaan met het maken van plannen.

Vanwege het langdurige en ingewikkelde proces is gekozen voor ontwikkeling in deelprojecten, te starten met het Muziekpaleis, De Vredenburg, het entreegebouw van Nieuw Hoog Catharijne, de OV-terminal, het Casino, de Megabioscoop, en het Stadskantoor. Het eerste deel van de nieuwe OV-Terminal is bijna af en geeft een eerste impressie van de totale stationsoverkapping. De komende vijf jaar zal ook de openbare ruimte rondom het stationsgebied vernieuwd worden, met als hoogtepunten Stationsplein Oost, en de hernieuwde Catharijnesingel.
De rondleiding op 5 oktober begint om 14.00 uur vanaf het informatiecentrum Stationsgebied, Vredenburg 40 in Utrecht. De rondleiding duurt 1,5 uur.

Reserveren is noodzakelijk via aorta@aort.nu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.