Grote Markstraat Den Haag interactief verlicht

Nieuws

Grote Markstraat Den Haag interactief verlicht

Door: Jacqueline Knudsen | 29-03-2016

Met het ophangen van bijzondere verlichting wordt de herinrichting van de Grote Marktstraat in Den Haag afgesloten. Dit wordt op 31 maart gevierd met dansers, dj’s, foodtrucks en er is een bijzondere drumact van Koen Herfst en Cesar Zuiderwijk.

Naast de bestrating en straatmeubilair heeft architect Lana du Croq van Du Croq & Van Zutphen Architects ook nieuwe verlichting ontworpen voor de Grote Marktstraat. Zestig verlichtingselementen in de vorm van sierlijke druppels zijn gespannen vanaf de gebouwen ter weerszijden van de winkelstraat. Deze elementen structureren de ruimte en benadrukken de richting van de straat. Interactie tussen de verlichting en het flanerende publiek maakt het tot een levendig schouwspel.

Onderin de korf van het verlichtingselement zit de armatuur met de functionele verlichting. Dat is de heldere verlichting die elke nacht brandt. Daarboven heeft elk element 16 gekleurde LED spots voor sfeerverlichting. De kleur en helderheid van de verlichting wordt gestuurd om sfeer en intensiteit van de plekken te beïnvloeden.

Het programma van de feestelijkheden op donderdag 31 maart duurt van 18 tot 23 uur.
In ArchitectuurNL 01 2015 stond een uitgebreide analyse van de transformatie van de Grote Marktstraat.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.