Grote Russische opdracht voor Royal Haskoning

Grote Russische opdracht voor Royal Haskoning

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-12-2007

Het architecten- en ingenieursbureau Royal Haskoning heeft een grote opdracht ontvangen voor gebiedsontwikkeling bij de Oost-Siberische stad Vladivostok waar in 2012 de top wordt gehouden van de Asia-Pacific Economic Cooperation (Apec).
De opdracht, die verspreid wordt over vier jaar, bevat onder meer de ontwikkeling van een congrescentrum, hotels, een schouwburg en een ziekenhuis.

Dat heeft directeur ruimtelijke ontwikkeling Tom Smit van Royal Haskoning donderdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in Het Financieele Dagblad. Volgens Smit is er een bedrag gemoeid met de opdracht van 20 miljoen euro, dat kan oplopen tot 40 miljoen.

In september bood de Russische president Vladimir Poetin op de Apec-top in Australiƫ aan de volgende top in Rusland te houden. Daartoe heeft hij een bedrag van 4,5 miljard euro laten reserveren. Afgelopen maandag gaf Poetin zijn goedkeuring aan de onderneming uit Nijmegen om het gebied te ontwikkelen.

,,De aanbestedingsprocedure kan nu beginnen”, aldus Smit. Bij het ontwerp en de realisatie van de gebouwen moet Royal Haskoning het opnemen tegen concurrenten als Arup en Atkins Architects uit het Verenigd Koninkrijk en Archasia uit Taiwan.
Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.