Grote verbouwing voor Airborne Museum

Grote verbouwing voor Airborne Museum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-08-2009

De bezoeker staat straks midden in de Slag om Arnhem. In het nieuwe ondergrondse deel van het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek.

Morgen 28 augustus gaan de deuren weer open voor het publiek. De officiële opening vindt plaats op 20 september, op die dag is het museum voor publiek gesloten. Clemens Cornielje, commissaris van de Koningin in Gelderland en twee commandanten uit Engeland en Polen zullen daarbij aanwezig zijn.

Transparante entree
Aan de buitenkant van het museum valt vooral de nieuwe, transparante entree in het oog. Deze is, eveneens de luifel in park Hartenstein, ontworpen door de Oosterbeekse architect Wim Visser van BD Architectuur Arnhem, die helaas onlangs is overleden. De villa zelf is in oude luister hersteld en de veranda’s zijn gerestaureerd. Zowel de villa als de ondergrondse ruimte is bereikbaar via een nieuw trappenhuis en een lift. Binnen wordt de sfeer van het oude hotel Hartenstein weer opgeroepen, door alle ramen valt het licht diffuus naar binnen en ook de muurschilderingen zijn weer zichtbaar gemaakt. Daarnaast zijn de ruimtes anders ingedeeld. Panelen met foto’s en tekst vertellen in chronologische volgorde het historische verhaal van de Slag om Arnhem in de septemberdagen 1944.

Bron: De Gelderlander/ Hoog en Laag.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.