Growing Pavilion op DDW

Nieuws

Growing Pavilion op DDW

Door: Jacqueline Knudsen | 18-10-2019

Een rond paviljoen met een grillig mooie huid: The Growing Pavilion bestaat volledig uit biobased materialen die zo lokaal mogelijk zijn gesourced en staat op het Ketelhuisplein op Strijp S in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week. Het paviljoen promoot de schoonheid van biobased materialen als een kracht.

Growing Pavilion

The Growing Pavilion is een ode aan de schoonheid en kracht van biobased materialen. De makers willen laten zien dat  biobased materialen beter, slimmer, origineler, mooier, gezonder en ingenieuzer zijn dan andere materialen.  Ontwerper Pascal Leboucq van Company New Heroes: “We promoten een nieuwe esthetiek die biobased materialen een eigen, wonderschone identiteit geven. Bij elk biobased materiaal dat we in het paviljoen toepassen, laten we de natuurlijke grondstof zoveel mogelijk zien. Op die manier krijgt het paviljoen een unieke, organische textuur, kleur en beleving. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop we mycelium gebruiken voor de muren van het paviljoen. Wij hebben bewust het mycelium langer laten rijpen zodat er een organische textuur en kleur ontstaat. De vlekken en het reliëf van het mycelium is prachtig, het vormt een soort huid in plaats van een egale witte muur.” 

Upscalen productie biobased materials

Het paviljoen laat zien wat de nabije toekomst op het gebied van biobased bouwen gaat brengen. “Hierbij stellen we ons kwetsbaar op,” vult Lucas De Man aan, “ons ideale paviljoen herbergt veel nieuwe organisch gegroeide materialen. Alleen is er meer nodig dan goede materialen om grootschalige toepassingen mogelijk te maken: upscaling van de productie; passende regelgeving; innovatieve ontwerpers en bewuste consumenten.” The Growing Pavilion agendeert deze problematiek, omdat het essentiële zaken zijn om de gewenste omslag naar een biobased en circulaire economie te realiseren.” 

Expositie van gegroeide objecten 

Naast het tonen van de schoonheid in de constructie, kunnen bezoekers in het paviljoen andere biobased creaties bekijken gemaakt door verschillende designers. Zij laten zien hoe mooi gegroeide meubels, lampen en andere voorwerpen zijn. Met Aniela Hoitink, Christien Meindertsma, Diana Scherer, Eric Klarenbeek, Marlene Huissoud, Martijn Straatman en Tjeerd Veenhoven. 

Embassy of Circular & Biobased Building

The Growing Pavilion is onderdeel van het World Design Embassies programma van de DDW. Dit is een programma waarin design wordt ingezet om nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen te ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen. WDE is een jaarrond programma van Dutch Design Foundation en partners met een hoogtepunt tijdens Dutch Design Week.
Naast het Growing Pavilion staat op het Ketelhuisplein het Biobasecamp, ook onderdeel van de Embassy of Circular & Biobased Builing.

Opdrachtgever: Dutch Design Foundation
Concept: Company New Heroes
Ontwerp: Company New Heroes  i.s.m. Krown-Design
Bouw: Fiction Factory, Tentech en Buitink Technology
Foto’s: Jacqueline Knudsen

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.