Haags stadsdeelcomplex wint binnenklimaatprijs

Haags stadsdeelcomplex wint binnenklimaatprijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-03-2008

Stadsdeelcomplex Leidschenveen-Ypenburg van architect Victor de Leeuw van EGM Architecten heeft de Best Practices Gezond Binnen 2008, een wedstijd voor gebouwen met een gezond binnenklimaat, gewonnen. De prijsuitreiking vond vorige week plaats tijdens het Nationaal Congres Gezond Binnen 2008 in de Meervaart in Amsterdam.

De jury was onder de indruk van de architectonisch aantrekkelijke wijze waarop de maatregelen die een gezond binnenklimaat moeten garanderen waren geĆÆntegreerd in het ontwerp. Daarnaast was er grote waardering voor de innovatie van ‘De Gek’. Andere genomineerden waren Milieudienst Groningen en Archiservice.

Ventilatie
Het Stadsdeelcomplex is een bijzonder project omdat dit het eerste kantoorgebouw in Nederland is dat voor ventilatie gebruik maakt van een ‘Gek’. De schoorsteenkap in de vorm van een ooievaar maakt het mogelijk dat 85% van de tijd zonder hulp van energie kan worden geventileerd.

Een congres voor professionals betrokken bij alle vastgoedvromen waarbinnen mensen leven, werken en recreƫren. Het is de vierde keer dat dit congres georganiseerd werd. De nadruk lag dit jaar op bouwprojecten en producten die een gezond binnenmilieu weten te combineren met energiebesparing.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.