Haagse architectuur in fietsenstalling Koningin Julianaplein

Nieuws

Haagse architectuur in fietsenstalling Koningin Julianaplein

Door: Petra Starink | 28-07-2020

De fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein bij station Den Haag Centraal is begin juli officieel in gebruik genomen. Met een oppervlakte van 8.000 m2 is het de grootste stalling van Den Haag en de 1 na grootste van Nederland. Ontwerpbureau Silo ontwikkelde in samenwerking met Studio Marsman een impactvol ruimtelijk concept. Opvallend is de glazen lichtwand waarin gevelelementen van iconische gebouwen in Den Haag subtiel in elkaar verweven zijn tot een spectaculair stadslandschap

Slimme belijning fietsenstalling

Fietsers kunnen via 1 van de 6 rolbanden naar binnen. Beneden kunnen zij inchecken met hun ov-chipkaart. Via de stippellijnen vinden bezoekers een plek om hun fiets te parkeren. De groene lijnen zijn voor fietsers, de gele voor voetgangers.

Lichtwand met architectuur van Den Haag

De architectuur van Den Haag vormt de basis voor één doorlopende afbeelding op de gehele lichtwand die de stalling omsluit. Gevelelementen van de Ridderzaal, het Vredespaleis, het Stadhuis en het Kunstmuseum zijn subtiel in elkaar verweven. Met o.a. projecten van projecten van architecten Richard Meier, Kraaijvanger, Rudy Uytenhaak, Benthem Crouwel Architects, MVSA, Zwarts & Jansma Architects en OD205, en projecten in ontwikkeling van Powerhouse Company, JCAU en NOAHH.

Fotografie: Mike Bink

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.