Haarlem het hof maken

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Haarlem het hof maken

Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-11-2023

Bureau voor landschapsarchitectuur Hosper, heeft de afgelopen tijd diverse ontwerpen gemaakt voor vier nieuwe Haarlemse hofjes. Besloten plekken die overdag openbaar toegankelijk zijn en waar op nieuwe manieren aan gewoond en zelfs gewerkt wordt. Het vormen bijzondere puzzelstukjes, groene oases en verborgen plekken die het stadscentrum van Haarlem zo uniek maken.

Het gaat om in totaal vier hofjes,

RAAKS III

Het RAAKS III ensemble in Haarlem, ontworpen door Geurst & Schulze architecten, is met de bijbehorende Boere’hof, genomineerd voor de architectuurprijs Lieven de Key penning 2023! Met deze prijs wordt aandacht gevraagd voor goede architectuur, die kwaliteit toevoegt aan de leefomgeving. De prijs omvat zowel een jury- als een publieksprijs. Stemmen voor de publieksprijs van de Lieven de Key penning 2023 kan tot en met 19 november via deze link.

De Vierhoek

Project de Vierhoek is het meest recent. Bijzonder is het hof met de rijk beplante vierhoekige ‘beplantingspoefjes’, waaraan intieme hofwoningen voor sociale huur grenzen. De bezoekers kunnen het Hofje zien vanaf het stadspleintje met terras aan de Tempeliersstraat. Vanuit het groene binnenhof vervolgt de steeg zijn weg naar de Raamsingel.

Gonnet

In de Gonnetbuurt, tussen het Ripperdapark en het Spaarne, is bij de bouw van het nieuwbouwproject Gonnet het hoogste punt bereikt. Dit project krijgt een bijzondere, groene en collectieve binnentuin, waar met een knipoog naar het industriële verleden, de natuur zelf zijn gang kan gaan. In de binnentuin gaan wonen en horeca samen.

HOF

Voor het project HOF in de Egelantier heeft Hosper een groene en fijnzinnige buitenruimte ontworpen waarin ontmoeting en verblijven centraal staan. Dit bekende Haarlemse gebouw belooft weer een unieke culturele plek te worden. In het bestaande gebouwencomplex komt een boutiquehotel, kunstenaarswoningen, een café-restaurant en een cultuurprogramma.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.