Hanneke Groenteman voorzitter Beste Gebouw van het Jaar

Hanneke Groenteman voorzitter Beste Gebouw van het Jaar

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 06-01-2016

Hanneke Groenteman voorzitter beste gebouw van het jaarHanneke Groenteman wordt de nieuwe juryvoorzitter van de BNA Beste Gebouw van het Jaar. Zij volgt Wim Pijbes op die in 2015 juryvoorzitter was. De voorbereidingen voor de elfde editie van dé architectuurprijs van Nederland zijn in volle gang. De wedstrijd start op 26 januari, de prijsuitreiking is 19 mei 2016. In 2015 was Rotterdam Centraal het beste gebouw, de publieksprijs ging naar High Tech Systems Park Hengelo. 

Hanneke Groenteman is journalist, schrijfster en heeft 7 jaar het VPRO-kunstprogramma ‘De Plantage’ gepresenteerd. In 1998 presenteerde ze ‘Zomergasten’. Op de radio presenteerde ze in de jaren negentig tot aan 2003 het programma ‘Ophef & Vertier’. Recentelijk speelde ze zelf de hoofdrol in de laatste aflevering in haar eigen tv-programma ‘Sterren op het Doek’ van Omroep Max. Groenteman: “Vanaf jongs af aan heb ik affiniteit met kunst en cultuur. Ook de architectuur heeft daarin een plek. Ik vind deze prijs een goed voorbeeld van het besef dat architectuur meer is dan alleen een mooi gebouw, maar echt iets doet voor de omgeving en zijn gebruikers. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Jury 2016

De BNA Beste Gebouw van het Jaar jury wordt ook in 2016 gevormd door een zeskoppige jury. Zij beoordelen de gebouwen in de categorieën Identiteit & Icoonwaarde (‘placemaking’), Leefbaarheid & Sociale Cohesie (‘livability’), Stimulerende Omgevingen (‘stimulating environments’), Particuliere Woonbeleving (‘personal environments’). De jury bestaat, naast de voorzitter, uit drie architecten en twee opdrachtgevers. Ook wordt de Publieksprijs dit jaar weer uitgereikt.

Foto: Rogier Veldman-Hollands Hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.