Happy Street wint Golden Eye

Happy Street wint Golden Eye

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-10-2010

Happy Street, het Nederlands Paviljoen op de World Expo 2010 in Shanghai, is winnaar van The Golden Eye geworden. Deze prijs voor de beste Nederlandse vormgeving voor 2010 werd door de internationale jury toegekend aan
John Körmeling. De jury koos het paviljoen uit een veld van meer dan 700 deelnemers.

De jury zei over het bekroonde werk: “Happy Street is een conceptueel sterke vertegenwoordiger van Dutch Design. Het is zowel architectonisch als grafisch en is daardoor een combinatie van media. Dit is een gedurfd tentoonstellingsontwerp; het bewijst bovendien dat de Nederlanders toch gevoel voor humor hebben.” De ontwerpen van alle finalisten en winnaars worden tijdens de Dutch Design Week geëxposeerd in de Brainport Greenhouse. Daar wordt op 30 oktober ook de winnaar van de DDA Publieksprijs bekendgemaakt. Hierna zal de tentoonstelling internationaal gaan reizen.


De internationale jury onder leiding van Frans Timmermans zei over de wedstrijd van dit jaar dat de inzendingen opnieuw bewezen dat Dutch Design niet alleen artistiek en geïnspireerd is, maar ook praktisch. Het lijkt erop dat de ontwerpers als gevolg van de crisis concrete toepassingen van hun ideeën instuurden. De jury was enthousiast over de mix van benaderingen die in de ingezonden werken tot uiting kwam. Deze inzendingen toonden een waarheidsgetrouwe afspiegeling van de samenleving en gaven blijk van het vermogen om design op innovatieve wijze toe te passen, aldus de jury. Bovendien hielden ze ons een spiegel voor over wie we zijn, waar we zijn en hoe ruimdenkend we als mens zijn. En de inzendingen bevestigden dat we wel degelijk een gevoel voor humor hebben.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.