Harvard onderzoekt wijk in Maastricht

Harvard onderzoekt wijk in Maastricht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-07-2008

Studenten Architectuur van de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard in Boston gaan onderzoek doen naar stedelijke integratie en infrastructuur van de Maastrichtse wijk Randwyck.

De dertien studenten zijn samen met professor en stedenbouwkundige Joan Busquets op verzoek van projectontwikkelaar 3W deze week op bezoek in Maastricht.

De studenten werken aan een academische opdracht die nieuwe inzichten zal geven in de aansluiting van het stadsdeel Randwyck op het centrum van Maastricht. Door de veranderende economische groei en de sociale ontwikkelingen vraagt Randwyck om een analyse op het vlak van stedelijke integratie en infrastructuur.

Stedenbouwer
De Catalaan Joan Busquets is vooral bekend om zijn werk als stadsstedenbouwer van Barcelona waar hij onder andere het Olympisch Dorp ontwierp. Een bezoek aan deze stad is inmiddels verplichte kost voor iedere architect en stedenbouwer. Na het oprichten van een zelfstandig bureau (BAU), is hij werkzaam over de gehele wereld.

Professor Busquets geeft les in Louvain, Geneve, Cambridge, Harvard en London. Hij heeft inmiddels verschillende prijzen gewonnen waaronder de Spaanse Nationale Stedenbouw Prijs, de Gubbio European Award 2000 en de prijs voor zijn masterplan in Toledo.

Resultaten
3W en de gemeente Maastricht zeggen trots op de keuze van deze school voor Maastricht te zijn, stimuleren het onderzoek voor dit voor Maastricht belangrijke gebied en hopen op waardevolle resultaten. De presentatie van de resultaten vindt plaats in Cambridge op 8 mei aanstaande.

Foto: Randwyck, Rosanne Rademaker

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.