Haveneiland-Oost Amsterdam-IJburg deels klaar

Haveneiland-Oost Amsterdam-IJburg deels klaar

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-02-2008

Vandaag worden de eerste woningen en bedrijfsruimten van de projecten Blok 48 en Blok 52 op Haveneiland-Oost in Amsterdam-IJburg opgeleverd.

Op Haveneiland-Oost worden in totaal 550 woningen gebouwd. Het gaat dan om sociale huurwoningen, marktwoningen en vrije kavels in een volledige mix aan wonen, werken en voorzieningen.

“Ons streven bij het ontwikkelen van deze stedelijke blokken was om per blok de diversiteit van de stad te laten zien. En dat is volgens mij gelukt” aldus Fer Felder, directeur van De Principaal, de ontwikkelaar van dit project.

Ontmoetingsplekken
Blok 48 bestaat uit een gemengd programma van 142 woningen en ca. 900m2 bedrijfsruimte en 4000 m2 kantoorruimte. Blok 48 ligt aan de toekomstige haven van Haveneiland Oost en is ontworpen door Köther en Salman Architecten.

Pim Köther; “Blok 48 is ontwikkeld als een ‘ensemble’, bestaande uit hofjes, strookjes en blokjes.”. Hierdoor zijn mooie geborgen ontmoetingsplekken voor bewoners en de buurt ontstaan.

Water
Blok 52, gelegen aan het stadspark, omvat 172 woningen (80 sociale) huur, 92 koop, 77 parkeerplaatsen, 1052 m2 kantoor- en 514m2 bedrijfsruimte. Architect Jan Bakers‘ eerste aandachtspunt was het blok terug te brengen tot een menselijke maat: “De bewoner moet vanaf de straat zijn woning aan kunnen wijzen”.

Markant detail van Blok 52 zijn de 755 glazen balkonhekken met waterprint, geïnspireerd door het water van IJburg. Deze balkons zorgen voor verlevendiging, verzachting en extra bezieling van het bouwblok. Water loopt ook door het pand zelf, want Blok 52 wordt verdeeld door een gracht.

Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.