HBB Groep start bouw Gonnet 22

Actualiteiten, Nieuws

HBB Groep start bouw Gonnet 22

Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-07-2022

Gonnet 22 is één van de ontwikkelingen in de industriële wijk in het centrum van Haarlem. De bouw startte op 7 juli toen wethouder Floor Roduner samen met een toekomstige bewoner de symbolische startbouwhandeling verricht. In Gonnet 22 komen 16 verschillende koopwoningen, zoals atelierwoningen, appartementen en een penthouse.

Gonnet 22 is één van de ontwikkelingen in de industriële wijk en volgt op de bouw van Gonnet 24 die in september 2021 startte. Beide locaties brengen een zeer divers woningaanbod van in totaal 84 woningen: van studio’s tot penthouses en van herenhuizen tot urban villa’s. Daarnaast realiseert HBB Groep bedrijfsruimten, horeca, werkateliers en een verdiepte parkeergarage. Ook is er volop ruimte voor groen, waaronder een gezamenlijke binnentuin en groene daken.

“Door de enorme variatie van woningaanbod kan een uiteenlopende groep mensen een thuis vinden in Gonnet 22 en 24. Het is een bijzonder gebied om te wonen en werken. Naar verwachting is eind 2023 een nieuw stoer stuk stad aan het Spaarne klaar”, aldus HBB Groep directeur Nick Jaring.

Veel industrie, veel historie

Gonnetbuurt is rijk aan historie. Een oud industrieel gebied, waar wonen en werken zijn verweven. In het ontwerp van Gonnet 22 staat de industriële uitstraling van het gebied en enkele beeldbepalende oorspronkelijke gebouwen centraal. Zo komt de karakteristieke ronde gevel van het voormalige Van Duyvenbode gebouw nadrukkelijk terug.

Duurzaam

Gonnet 22 en 24 zijn beiden aardgasvrij en beschikken over een warmte- en koudeopslaginstallatie (WKO) die de woningen en bedrijven duurzaam verwarmen. Om hittestress, wateroverlast en droogte op te kunnen lossen, krijgen de gebouwen groene daken en waterbuffers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.