HDVL Designmakers ontwerpt interieur AC Hotel Würzburg

Actualiteiten, Nieuws

HDVL Designmakers ontwerpt interieur AC Hotel Würzburg

Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-12-2021

Met de opening van het nieuwe AC Hotel Würzburg (Duitsland), hebben bezoekers de mogelijkheid om het interieur van HDVL Designmakers te ontdekken. Dit Nederlandse bureau is in 2019 aangesteld het ontwerp te betrekken op zowel het hotel, restaurant als alle kamers.

AC Hotel Würzburg is een viersterrenhotel dat centraal gelegen is tussen de oude binnenstad van Würzburg en het Universitair Ziekenhuis. Het bevindt zich op loopafstand van de Residentie van Würzburg en het centraal station. In het hotel zijn 168 kamers, verschillende meeting en eventzalen, een restaurant en een fitness centrum ondergebracht. Geschikt voor zowel zakelijke als privé bezoeken.

Uitdagingen

Rick van Erp, de CEO van de Odyssey Hotel Group geeft aan: “De eerste uitdaging in het ontwerp was om een internationaal merk met specifieke richtlijnen, te combineren met de context van het project. We geloven erg in contextueel ontwerpen wanneer een plek een sterke identiteit moet krijgen. Om dit te bereiken, zijn we in het verhaal achter het merk AC gedoken. Dit leverde op dat AC de schoonheid van klassiek modern design viert met een Europese ziel. De stad Würzburg is trots op haar barokke geschiedenis en past hiermee goed bij dit merk.”

Op basis van deze bevindingen ontwierp het bureau verschillende functies in de delen rondom de centrale ruimte van het hotel. Allen geïnspireerd op de klassieke architectuur. Opvallend in het totaal is onder andere het beschilderde plafond als moderne verwijzing naar het belangrijkste barokke fresco ter wereld, dat zich in de Residentie Würzburg bevindt.

De tweede uitdaging was het bescheiden budget.  voor zo’n ambitieus project.

Afbeeldingen: HDVL Designmakers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.