‘Healty Materials’ thema bij Architect@Work

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

‘Healty Materials’ thema bij Architect@Work

Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-07-2023

Op woensdag 27 en donderdag 28 september 2023 organiseert Architectenweb het event: ‘Architect@Work’. Het wordt de eerste editie van het event in de metropoolregio Amsterdam en wel in Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Het thema dit jaar luidt: ‘Healthy Materials’.

Na negen succesvolle en tweejaarlijkse edities in Rotterdam – met gemiddeld zo’n 4.500 bezoekers – wordt Architect@Work vanaf nu ieder jaar afwisselend in Rotterdam en Amsterdam georganiseerd. In 2024 valt voor het eerst de eer ten deel aan Amsterdam

Gezonde materialen

Het thema van de 2024-editie is opnieuw ‘Healthy Materials’. Dit komt niet alleen terug in het lezingenprogramma maar ook in de materialententoonstelling ‘Healthy Heroes’ door MaterialDistrict en in de fototentoonstelling door Dutch Architecture Photographers (DAPh). En uiteraard bij de honderdzestig exposanten die onder meer ‘healthy materials’ laten zien.

Sprekers

Ondertussen hebben de eerste sprekers bevestigt. Op de eerste dag van de beurs, op woensdag 27 september, geeft architect Oana Bogdan (&bogdan) een lezing over de verduurzaming van de stedelijke omgeving en hoe ze daar in projecten in België en Nederland gestalte aan geeft. Een dag later geven architecten Aleksander Guldager Kongshaug (GXN) en Christian Veddeler (3XN) een lezing over bouwen in hout en hoe dat in Denemarken nu vorm krijgt. Daarbij zal onder andere worden ingezoomd op een uiterst duurzaam en volledig houten hotel dat GXN onlangs heeft afgerond.

Andere sprekers zijn architect Nina Aalbers (ArchitectuurMaken) over circulair, biobased en energiepositief bouwen en architect Joost Roefs (De Twee Snoeken) over bouwen met kalkhennep. Ook zal stedenbouwkundige Marco Broekman (BURA) in een lezing ingaan op het ontwerp voor de transformatie van het Hembrugterrein tot woonwerkgebied.

Praktisch

  • Datum: 27 en 28 september
  • Locatie: Taets Art and Event Park op het Hembrugterrein in Zaandam
  • Online: De lezingen zijn via een livestream te volgen en de gepresenteerde noviteiten zijn ook online te vinden. Bovendien zijn afspraken met de exposanten naar wens ook online in te plannen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.