Hedendaagse architectuur Parijs

Evenementen, Nieuws

Hedendaagse architectuur Parijs

Door: Petra Starink | 19-08-2015

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert in het weekend van 23, 23 en 24 oktober een architectuurreis naar Parijs onder leiding van prof. dr. Nico Nelissen. Tijdens de reis wordt l ingegaan op recente projecten van prominente architecten zoals Jean Nouvel, Christian de Portzamparc, Eduard François, Rudy Ricciotti en Frank Gehry.

Nieuwe generatie architectuurprojecten

Parijs is een stad waar op het gebied van architectuur van alles gaande is. De laatste jaren zijn er vele projecten gerealiseerd door vooraanstaande architecten en Parijs begint langzamerhand een geheel nieuw gezicht te krijgen. De aanzet daartoe werd gegeven in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw door de toenmalige president François Mitterrand die furore maakte met zijn ‘grands projets’. De tijd gaat snel en een nieuwe generatie architectuurprojecten heeft zijn intrede gedaan, waarbij duurzame ontwikkeling en participatie de boventoon voeren.

Filosofie van ontwerper

Tijdens de reis niet alleen aandacht voor de recente projecten maar ook het werk van architecten die gedurende de afgelopen eeuw in sterke mate het gezicht van Parijs hebben bepaald, zoals Hector Guimard, Auguste Perret, Henri Sauvage, Mallet-Stevens, Le Corbusier en Oscar Niemeyer. Bij het bezoek aan de projecten zal ingegaan worden op de ontwerpopgave, de context, het ontwerp, de constructie, de materialisatie en de filosofie van de ontwerper.

Het maximum aantal deelnemers is bepaald op 30 personen.Vertrek vrijdag 23 oktober vanaf Burgemeester Hustinxstraat in Nijmegen. Zondagavond om 22.30 weer terug in Nijmegen. Kosten voor het weekend zijn 295,- euro.
Aanmelden kan via n.nelissen@xs4all.nl

Kijk hier voor meer informatie en het programma.

Foto: ACN- Museum Louis Vuitton van Frank Gehry

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.