Heijmans realiseert woonwijk Luijendijk-Zuid

Heijmans realiseert woonwijk Luijendijk-Zuid

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-07-2008

Heijmans heeft opdracht gekregen voor de ontwikkeling en bouw van de nieuwe woonwijk Luijendijk-Zuid in de Noord-Hollandse plaats Landsmeer. De wijk krijgt het typische Waterlands karakter. Dit is afgeleid van het kenmerkende beeld van de architectuur in deze Noord-Hollandse streek.

Historische elementen
Naast het gebruik van het Waterlandse grijsblauw en het Zaanse groen, worden historische elementen als een oude school en een voormalige burgemeesterswoning aan het plan toegevoegd. Die worden geschikt gemaakt voor appartementen. Het stedenbouwkundig plan is van de hand van Paul van Beek Landschappen en W3 Architecten.

Mix van woningtypes
Het project bestaat uit een mix van woningtypes. Naast ééngezinswoningen en appartementen in de vrije sector, kent de toekomstige wijk ook sociale koop- en huurwoningen. De eerste spade gaat naar verwachting eind dit jaar de grond in.

Heijmans neemt in de nieuwe wijk zowel het bouw- en woonrijp maken van de locatie, de ontwikkeling en realisatie van de ruim 300 woningen, de bijbehorende infrastructuur en het groenplan voor zijn rekening. Daarnaast regelt Heijmans tijdens de werkzaamheden de verkeersafhandeling op en rond het project. Het project levert Heijmans in totaal 75 miljoen euro op. De eerste woningen moeten eind 2009 worden opgeleverd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.