Hekwerk van 1,6 miljoen gekleurde pixels

Nieuws

Hekwerk van 1,6 miljoen gekleurde pixels

Door: Petra Starink | 11-10-2016

Bovenop de tunnel voor de A4 Delft-Schiedam is het sportpark Willem Alexander aangelegd. Het complex is ontworpen door MoederscheimMoonen Architects en BGSV bureau voor stedenbouw en landschap. Het project is een voorbeeld van dubbel grondgebruik, voetbalvelden en handbalvelden zijn gerealiseerd bovenop het tunneldak. De ruimte onder het tunneldak wordt gebruikt als parkeergarage en er is een atletiek-, honkbal- en cricketaccommodatie.

Zwevend plateau

In het hart van al deze verhoogde buitensportvelden is een multifunctioneel sportgebouw ontworpen met een grote sporthal, ruimtes voor dans en ballet, horeca en verschillende faciliteiten voor binnen- en buitensport. Het centraal gelegen gebouw wordt gekenmerkt door de vormgeving als een plateau dat zweeft tussen het maaiveld en de hoger gelegen velden.

Hekwerk van 1,6 miljoen gekleurde pixels

Het bouwen van de sportvelden op een hoogte van ruim zes meter boven maaiveld bracht bijzondere uitdagingen met zich mee. Rondom de verhoogde voetbalvelden is door MoederscheimMoonen Architects met het nieuwe product “DeDots”, van ontwerpbureau DeMakersVan, een hekwerk ontworpen dat naast een ‘ballenvanger’ ook de invloed van wind reduceert voor het gewenste speelcomfort op de velden. Het hekwerk heeft een totale lengte van 1,2 km, een oppervlakte van ruim 8000 m² en wordt vormgegeven door ruim 1.6 miljoen gekleurde pixels die het hekwerk verdichten en zodoende de mogelijkheid geven voor het toevoegen van een visueel spektakel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.