Helpdesk voor regels drijvende woningen

Helpdesk voor regels drijvende woningen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-12-2009

Gelden er voor drijvende woningen andere bouwregels? Wie kan mij meer vertellen over de mogelijkheden van wonen op het water? De Helpdesk Waterwonen biedt vanaf 4 december antwoorden op vragen over waterwonen.

De belangstelling voor waterwonen is groot, maar initiatieven komen moeilijk tot stand, zo blijkt uit onderzoek (pdf) van de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV). Dat komt vooral door onbekendheid met geldende regels. Minister Cramer van VROM wil deze belemmeringen met de helpdesk wegnemen.

Expertteams
De digitale balie biedt naast veelgestelde vragen en antwoorden ook relevante wet- en regelgeving, rapporten, lopende projecten, scripties en voorbeeldprojecten. Verder vullen expertteams en een begeleidingscommissie praktijkkennis in.

Eerder dit jaar verscheen op verzoek van de minister ook al de handreiking ‘Drijvende woningen en bouwregelgeving‘. En zij heeft een juridische aanbeveling (doc, kamerstuk) laten opstellen.

Duurzaam
Wonen op het water kan bijdragen aan een duurzame en klimaatbestendige inrichting van Nederland. Het maakt het mogelijk om wonen en water te combineren en biedt een aantrekkelijke manier van wonen.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO), de Unie van Waterschappen en een aantal kennisinstituten hebben de helpdesk opgericht.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.