Hendrick de Keyser opent deuren

Nieuws

Hendrick de Keyser opent deuren

Door: Petra Starink | 10-01-2018

Vereniging Hendrick de Keyser herstelt en koestert al 100 jaar architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. Tot nu toe waren de huizen van de Vereniging gesloten maar vanaf dit jaar komt daar verandering in: ‘Hendrick de Keyser’ opent de deuren! Museumhuis Villa Rams-Woerthe in Steenwijk is het eerste Museumhuis dat open is. De komende jaren worden er 35 huizen geopend.

Vereniging Hendrik de Keyser

In 1918 werd de Vereniging Hendrick de Keyser opgericht en zet zich in voor het behoud van historische architectuur en het redden van huizen van de sloop(hamer). In het jaar van haar 100-jarig jubileum organiseert de Vereniging in haar mooiste huizen diverse activiteiten, van een boekpresentatie en de lancering van ‘Museumhuizen’ tot een theaterfestival en concerten.

Architectuur in karakteristieke huizen

Dit jaar opent ‘Hendrick de Keyser’ zes van de meest karakteristieke woonhuizen uit haar bezit. Ieder Museumhuis illustreert een kenmerkende fase in de ontwikkeling van het woonhuis. Samen geven ze dan ook een beeld hoe er van de 17e tot en met de 20e eeuw gewoond werd in Nederland. Naast verhalen over de architectuur, de geschiedenis en de bewoners, beleven bezoekers het huis vooral zelf.

Villa Rams-Woerthe in Steenwijk

Ontdek de villa Rams-Woerthe en voel hoe het was om als Jan Hendrik Tromp Meesters in de villa te wonen. Laat je verrassen door de verhalen over de bouwkunst en de inrichting die het huis zo eigen maken. Tromp Meesters liet de villa ontwerpen door Architectenbureau A.L. Van Gendt, die met dit huis één van hun duurste villa’s ooit bouwde. Dat is ook te zien aan de zwierige smeedijzeren details, kleurig glas-in-lood en de dienstvleugel.

Geopend van 11.00 tot 16.00 uur (maandag en vrijdag gesloten).
Adres: Gasthuislaan 2, 8331 MX Steenwijk.

Foto: Arjan Bronkhorst

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.