Henk van der Geest Lichtontwerpen Fonds opgericht

Nieuws

Henk van der Geest Lichtontwerpen Fonds opgericht

Door: Petra Starink | 14-12-2020

Henk van der Geest (1952-2019) was een lichtontwerper die zich hard maakte voor de ontwikkeling van het vak lichtontwerpen als artistieke discipline. Hij richtte het Instituut Lichtontwerpen (iLo) op. Anderhalf jaar na zijn overlijden is er nu het Henk van der Geest Lichtontwerpen Fonds. Het HGLO-fonds is bedoeld voor aankomend of gevestigde ontwerpers, creatieve makers, (interieur)architecten en museumbelichters. Met dit fonds wordt de missie van Henk om het vak lichtontwerpen vanuit een artistiek-inhoudelijke impuls te benaderen voortgezet.

Basiskennis van licht en lichttechniek

Toepassing van technische middelen maakt onlosmakelijk onderdeel uit van licht ontwerpen. De aanvrager wordt verondersteld basiskennis van, en basiservaring met licht en lichttechniek te hebben, en indien van toepassing met 3D. Wel kan verdere lichttechnische ontwikkeling integraal onderdeel uitmaken van een artistiek/inhoudelijk traject. Het fonds is niet bedoeld voor financiering van een regulier lichtontwerp of het maken van lichtkunst, het ontwerpen van lampen en armaturen, scholing in lichttechniek of driedimensionaal ontwerpen, en (organisatie van) lichtfestivals.

Aanvragen via Prins Bernhard Cultuurfonds

Aanvragen voor coaching, studiebeurzen of kleine onderzoeksprojecten op het gebied van lichtontwerpen kunnen worden ingediend via het Prins Bernhard Cultuurfonds. Voor het HGLO-fonds geldt een speciale aanvraagprocedure, en aanvragen is jaarlijks alleen mogelijk tussen 1 februari en 1 april. Meer informatie is te vinden op de website van Instituut Lichtontwerpen.

Lees hier het artikel Lichtkunst van Henk van der Geest geschreven door Anka van Voorthuijsen

Van Gogh Museum, ‘Prints in Paris Lichtkunst henk van der geest
Van Gogh Museum, ‘Prints in Paris 1900’ 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.