Henket breidt crematorium Nieuwe Ooster uit

Henket breidt crematorium Nieuwe Ooster uit

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-01-2009

Architect Hubert-Jan Henket ontwerpt de uitbreiding van het crematorium van de monumentale begraafplaats De nieuwe Ooster in Amsterdam. Een verbouwing is mede noodzakelijk omdat het crematorium van De Nieuwe Ooster niet meer voldoet aan de nieuwste milieueisen.

Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer is blij met de keuze voor Henket & partners: ‘Een monumentale en bekende begraafplaats als De Nieuwe Ooster verdient een toparchitect. De eerste schetsontwerpen zijn zonder meer spectaculair te noemen’

Rijksmonumentaal
Naast de aanbouw voor het crematorium aan de huidige aula krijgt De Nieuwe Ooster de beschikking over een nieuwe tweede aula. Deze aula komt in een rijksmonumentaal gebouw op het voorterrein en is ruimer van opzet dan de huidige kleine aula. Het voorterrein wordt opnieuw ingericht, met gescheiden wachtruimtes.

Dit maakt het mogelijk de individuele zorg voor de nabestaanden en belangstellenden nog beter in te vullen.

Henket
Henket is gespecialiseerd in de relatie tussen oud- en nieuwbouw, herbestemming en restauratie. Zo is hij verantwoordelijk voor onder andere het opknappen van het Teylersmuseum in Haarlem, Sanatorium Zonnestraal in Hilversum en het De Vriese paviljoen van museum Boymans Van Beuningen in Rotterdam.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.