Herbestemming ABN AMRO Coolsingel

Herbestemming ABN AMRO Coolsingel

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-05-2009

Achter de voormalige ABN AMRO bank aan de Coolsingel in Rotterdam zal een ‘kubus’ verschijnen naar ontwerp van OMA. Wessel de Jonge architecten zal deel uitmaken van het ontwerpteam.

In een deel van de omliggende gebouwen zullen winkels, culturele functies, horeca, kantoren en woningen gevestigd worden. Ontwikkelaar Multi Vastgoed verwacht dat dit multifunctionele gebouw aan de Coolsingel, dat een unieke verbinding realiseert tussen de Lijnbaan, het Binnenwegplein en de Beurstraverse (‘Koopgoot’) een grote impuls zal geven aan het winkelgebied in de binnenstad.

Monumentale plinten
Wessel de Jonge architecten is uitgenodigd deel uit te maken van het ontwerpteam, met name voor de conceptuele en fysieke inpassing van een gebouw van deze schaal in de monumentale plinten van het gevoelige Lijnbaangebied. Er is een studie gedaan naar de aansluitingen van de plinten op de kubus en op het bestaande stedelijk weefsel. Niet alleen de fysieke kant is onderzocht, ook het programma van de monumentale plinten zal aan moeten sluiten op de nieuwbouw en de openbare ruimte.

De herbestemming van het 18.200 m2 grote bankgebouw van de ABN AMRO aan de Coolsingel is een eerste stap. De uitdaging is om dit gesloten bankgebouw met monumentale gevels weer een aantrekkelijk gezicht naar de stad te geven.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.