Herbestemming chocoladefabriek Bensdorp

Herbestemming chocoladefabriek Bensdorp

Nieuws
Door: Petra Starink | 25-08-2014

Herbestemming Noord Holland zoekt een kansrijke toekomst voor de chocoladefabriek Bensdorp in Bussum. Op zaterdag 30 augustus komt de chocoladefabriek tijdens een speciale herbestemmingsdag weer tot leven. Samen met de eigenaar, experts en omwonenden wordt er een nieuwe bestemming voor de fabriek gezocht.

Karakteristieke uitstraling

In 1866 werd de Bensdorpfabriek in Bussum gebouwd. In de fabriek werd de bekende Bros-reep geproduceerd. Sinds 2002 staat de fabriek leeg. De oude panden hebben een karakteristieke fabrieksuitstraling met oude gietijzeren kolommen en grote ruimtes. Eigenaren AM en Dudok zoeken naar een nieuwe functie voor de fabriek. Welke bestemmingen zijn denkbaar en wat is nodig om dat te kunnen realiseren? Omwonenden, ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen hierover meepraten in het Herbestemmingsatelier. Het Herbestemmingsatelier wordt twee keer gehouden, om 11.00 uur en om  14.00 uur. Er zijn maximaal 25 plaatsen beschikbaar.

Herbestemming NH

Herbestemming NH gaat in opdracht van de provincie Noord- Holland met succes leegstand en verval van gebouwd erfgoed in Noord- Holland tegen. Als aanjager initieert het programma de dialoog tussen eigenaren, experts, en creatieven over nieuwe functies van leegstaande gebouwen.

Kijk voor het programma op de website van herbestemming Noord Holland

in map 1

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.