Herbestemming Grijze silo Havenkwartier

Nieuws

Herbestemming Grijze silo Havenkwartier

Door: Petra Starink | 13-04-2016

Tijdens het LOS festival op 16 april in het havenkwartier in Deventer zet de Grijze silo zijn deuren open. De architecten van Studio Groen+Schild laten hun plannen zien voor de herbestemming van de begane grond van de silo. Het industriële karakter van de silo is de inspiratie voor het ontwerp van hun nieuwe werkruimte.

Nieuwe bestemming begane grond

Eigenaren van de Grijze silo Anjo van den Brink en Jose van der Griendt hebben samen met Studio Groen+Schild een nieuwe bestemming gevonden voor de begane grond van de Grijze silo. Het idee is om de begane grond duurzaam te verbouwen zodat deze verhuurd kan worden door Studio Groen+Schild als werkruimte en atelier. Een ander deel zal worden gebruikt voor bijvoorbeeld lezingen, exposities en bijeenkomsten met als thema architectuur, erfgoed en kunst en cultuur. Deze ruimte is ook beschikbaar buiten kantooruren en zal een positieve bijdrage leveren aan het Havenkwartier in Deventer. De ambitie is om de begane grond eind 2016 in gebruik te nemen.

Cultuurhistorische waarde

Momenteel wordt bovenin de silo de woning gerealiseerd van Van den Brink en van de Griendt. De Grijze silo heeft een unieke uitstraling en is van hoge cultuurhistorische waarde. Behoud is van toegevoegde waarde voor het Deventer Havenkwartier.

De Grijze silo is te bezoeken tijdens het LOS festival op 16 april van 13.00-18.00 uur. Van den Brink, Van der Griendt en Groen +Schild presenteren dan hun idee.

Studio Groen+Schild

Architect Ellen Schild en interieurarchitect Tine Groen zijn gespecialiseerd in het duurzaam herbestemmen van bestaande gebouwen. Zij zijn bekend vanwege hun ontwerp voor de transformatie van het DAVO gebouw en het eenkamer hotel Lucy GLXY in het Havenkwartier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.