Hergebruikt kleurrijk meubilair

Hergebruikt kleurrijk meubilair

Nieuws
Door: Petra Starink | 24-10-2012

Combiwerk Delft is een Sociale Werkplaats en biedt werk op maat aan voor mensen met een verstandelijke handicap. i29 interior architects maakte het ontwerp voor het interieur waaronder kantoorruimtes, bedrijfsrestaurant, loopbaanplein, entreeruimtes en een lobby. Het gebouw is ontworpen door VMX Architects.

Combiwerk Delft heeft een ambitieuze instelling, er heerst een sterke positieve cultuur en dit moest de nieuwbouw ook weerspiegelen. Ondanks de wens dat het gebouw een sobere benadering moest hebben moest het gebouw en de inrichting kwaliteit uitstralen. Mensen worden vaak in hokjes gestopt. Dit was voor i29 de grondslag van het ontwerp. Iedereen bij Combiwerk is uniek en dit thema is ook op een abstracte manier vertaald naar het interieur dat bestaat uit een aantal vrij in de ruimte geplaatste eilanden die opgedeeld zijn in kleurvlakken. Op het niveau van het ontwerp is er gestreefd om een serieus en onderscheidend interieur te maken. Op het gebied van duurzaamheid is er gestreefd naar hergebruik en recycling.

De stoelen zijn tweedehands ingekocht en gerestaureerd door een andere sociale werkplaats, evenals alle meubels voor de 4000 m2 kantoorruimte. Het gebruikte meubilair is voorzien van een kleurrijke toplaag zodat ze weer als nieuw zijn en samen met de tapijten in het gebouw mooi in het kleurenspectrum passen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.