Hergebruikte materialen tijdens CityLiv

Nieuws

Hergebruikte materialen tijdens CityLiv

Door: Petra Starink | 27-08-2014

De architectuur en kunstexpositie CityLiv in Heerlen heeft architecten en designers opgeroepen om ontwerpen te maken met hergebruikte (sloop) materialen. De 7 winnende installaties zijn op 7 locaties van 29 augustus tot en met 7 september te zien in de binnenstad van Heerlen.

Oude (sloop) materialen

CityLiv wordt op 30 augustus geopend door een lezing van de Parijse architect Stéphane Malka waarin hij zijn visie geeft op regionale architectuur en kunst. Door gebruik te maken van oude materialen en de openbare ruimte als toneel te gebruiken wordt de stad gestimuleerd haar ogen te openen voor de meest effectieve manier van duurzaamheid: hergebruik. Organisator Erol Oztan wil met CityLiv de bewustwording voor hergebruik stimuleren. Hij wil laten zien dat er veel kansen liggen in het hergebruiken van sloopafval. Architecten en kunstenaars moeten worden uitgedaagd om te ontwerpen vanuit vrijkomende materialen. Deuren, kozijnen en zelfs wasknijpers zijn stuk voor stuk verwerkt in de kunstwerken. Ieder werk heeft zijn eigen verhaal.

CityLiv Walk

Tijdens de gratis CityLiv Walk krijg je persoonlijke uitleg van organisator en architect Erol Oztan. De CityLiv Walk start dagelijks om 17.00 uur op het Burgemeester van Grunsvenplein. Op zondag 7 september wordt De CityLiv afgesloten met een veiling van alle installaties.

Beeld: CityLiv, Stéphane Malka

Kijk hier voor meer informatie over CityLiv 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.