Herinrichting Cuypershuis Roermond

Nieuws

Herinrichting Cuypershuis Roermond

Door: Petra Starink | 20-01-2020

Het Cuypershuis in Roermond is gestart met de voorbereiding van een andere vaste presentatie over de Roermondse architect Pierre Cuypers (1827 – 1921). Vanaf juni 2020 maakt de bezoeker kennis met de productieve Cuypers, bekend van kerken, kapellen en kloosters. Centraal daarbij staat de verwondering van de bezoeker: hoe heeft hij het allemaal kunnen klaarspelen in de 19de eeuw?

Bureau Caspar Conijn

Bureau Caspar Conijn in Amsterdam heeft de opdracht gekregen om de presentatie van het Cuypershuis opnieuw vorm te geven. Het bureau heeft tentoonstellingen gerealiseerd voor onder meer Hermitage Amsterdam en Sint Petersburg, en Museum Prinsenhof in Delft.

Oeuvre van architect Pierre Cuypers

In de nieuwe vaste presentatie kijkt de bezoeker mee over de schouder van de architect om te ontdekken hoe Cuypers zijn ongelooflijke oeuvre tot stand heeft weten te brengen. Niet alleen zijn persoon en karakter gaan meer naar voren komen, er is ook aandacht voor zijn ambitieuze drang naar vernieuwingen, zijn inspiratiebronnen en de nadruk op het ambacht.

Bouwfabriek

Om dit te verwezenlijken wordt er gewerkt met historisch fotomateriaal, brieven en quotes als sfeerbeleving, gecombineerd met de museale collectie. Een introductie geeft de bezoekers inzicht in de ‘bouwfabriek’ van deze bekende Nederlander en interactieve elementen zorgen voor een veelzijdige ervaring in het museum. Ook is door een geslaagde crowdfunding het plafond van de voormalige woonkamer van de familie Cuypers weer in volle glorie te zien.

Openingstijden na herinrichting

Ivm de herinrichting van het Cuypershuis is het voor publiek gesloten van 9 maart t/m 31 mei 2020. Na 1 juni is het Cuypershuis van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het Cuypershuis is hier te vinden.

Fotografie: Cuypershuis Roermond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.