Herman Hertzberger heeft eigen standbeeld

Nieuws

Herman Hertzberger heeft eigen standbeeld

Door: Petra Starink | 16-07-2019

Architect Herman Hertzberger heeft in Apeldoorn een eigen standbeeld gekregen. Het beeld is 11 juli onthuld in bijzijn van de architect en staat op de locatie waar het voormalig gebouw van Centraal Beheer stond, nu het Hertzberger Park.

Bronzen standbeeld

Het bronzen standbeeld, een creatie van kunstenaarsduo Jean en Marianne Bremers is niet alleen een ode aan de architect die de menselijkheid centraal stelt, ook is het bedoeld als dank voor het iconische gebouw, waarmee hij een bijdrage leverde aan de stad Apeldoorn. Ontwikkelaar Certitudo Capital, de partij die Hertzberger Park gaat herontwikkelen, heeft hem dit standbeeld aangeboden ter ere van zijn 87e verjaardag.

Ontwikkeling Hertzberger Park

Bij de herontwikkeling van Hertzberger Park zal de architect en zijn voormalig bureau, AHH architecten dat hij inmiddels heeft overgedragen aan Laurens Jan ten Cate, een grote rol spelen. In samenwerking met ontwikkelaar Certitudo Capital zal hij garant staan voor het behoud van de oorspronkelijk visie.

Mix van wonen en werken

Het nieuwe plan voorziet in een mix van wonen, werken en recreëren. Een “urban lifestyle” nabij het centrum van Apeldoorn, omringd door volop groen, rust en ruimte. Gezien de werkzaamheden die de komende jaren plaatsvinden, hoopt de ontwikkelaar dat het standbeeld in die periode een mooie plek krijgt nabij het centrum van Apeldoorn in de buurt van het project. Daarna kan het standbeeld terug naar een centrale plek in het Hertzberger Park.

Fotografie: Certitudo Capital

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.