Hermitage trekker voor Amsterdam

Hermitage trekker voor Amsterdam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-10-2009

De Hermitage in Amsterdam heeft na 100 dagen open ruim 360.000 bezoekers getrokken. De dependance van het beroemde museum in Sint Petersburg, Rusland is vanaf 28 augustus geopend. Uit publieksonderzoek blijkt dat tachtig procent van de bezoekers speciaal voor de Hermitage naar Amsterdam komt.

Multifunctioneel museum
Het 17de eeuwse monumentale pand Amstelhof, dat sinds sinds de oprichting in 1683 dienst heeft gedaan als verzorgingshuis, is veranderd in een multifunctioneel museum met tentoonstellingszalen, cafe-restaurant, winkels, studiecentrum, auditorium en een Hermitage voor kinderen.

Architecten
Hans van Heeswijk architecten kreeg de opdracht om van Amstelhof een modern museum te maken. Zo werd het gesloten ogende pand nu een licht, open en ruimtelijk publieksgebouw op een markante plek, midden in de stad aan de Amstel. De hoofdentree kwam weer aan de Amstelzijde en kreeg een eigen aanlegsteiger.

De gesloten binnentuin is door landschapsarchitect Michael van Gessel opnieuw ontworpen. Aan de overzijde van de tuin bevindt zich de ruime entreefoyer en de toegang tot de tentoonstellingen. Merkx + Girod Architecten ontwierpen het interieur van de publieksruimtes.

Tentoonstellingen
Behalve het organiseren van tenoonstellingen zoals Aan het Russische hof (t/m 31 januari 2010) speelt het museum een rol in het aanbieden van films,voorstellingen, debatten, concerten en nog veel meer. In de zomer werden er diverse evenementen georganiseerd in samenwerking met het Filmmuseum en het Grachtenfestival. Na drie maanden blijkt dat de Hermitage een belangrijke culturele aanwinst is voor de stad Amsterdam.

Bekijk ons uitgebreide project over de Hermitage

Video
Bekijk een filmpje over de Hermitage

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.