Herontdekking bloemenbehang

Interieur, Nieuws

Herontdekking bloemenbehang

Door: Peter de Winter | 09-12-2015

Little Greene brengt al een decennium authentieke behangontwerpen uit het archief op de markt. De tiende collectie ‘Archive Trails’ bevat een collectie bloemenbehang gebaseerd op English Heritage, de Whitworth Art Gallery in Manchester en historische stukken. ‘Archive Trails’ wordt in januari 2016 gelanceerd op ‘Deco Off’ in Parijs.

Elk ontwerp in deze collectie heeft haar eigen druktechnieken, zoals tactiele oppervlaktedruk en glanzende mica-ondergronden, voor een tijdloze oppervlakteafwerking van de hoogste kwaliteit. Samen met ‘Colours of England’, Little Greene’s palet bijpassende verftinten kan deze collectie, voor wie ervan houdt, zorgen voor een make-over van de wanden van traditionele en moderne woningen.

Bloemmotieven

Bloemmotieven werden reeds lang voor het machinaal produceren van behangpapier, en de daarop volgende trend van repeterende patronen, gebruikt. Traditioneel werden taferelen in het vroege 18e eeuwse interieur met de hand geschilderd; het waren in feite op maat gemaakte muurschilderingen. Deze ambachtelijke decoraties leidden uiteindelijk tot strakkere, meer gestructureerde ontwerpen, die we tegenwoordig kennen als conventioneel behangpapier.

Comeback

In het begin van de 19e eeuw zag men een nieuwe uniformiteit met strakker rasterwerk en kleinere, geometrische patronen, welke machinaal gedrukt konden worden. Naarmate de technieken geavanceerder werden, maakten een aantal klassieke rococo- en barokelementen – met name sierlijke bloemen en exotische vogelmotieven – halverwege de 19e eeuw een comeback. Met de zorgvuldige reproductie van zeven van deze historische ontwerpen, viert ‘Archive Trails’ de herontdekking van uitbundig bloemenbehang. ‘Archive Trails’ is verkrijgbaar via het netwerk van Little Greene distributeurs of online via www.littlegreene.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.