Landschapsontwerp Gasklockan door LOLA en Oudolf

Nieuws

Landschapsontwerp Gasklockan door LOLA en Oudolf

Door: Petra Starink | 19-10-2017

LOLA landscape architects en Piet Oudolf ontwerpen het landschap van Gasklockan in Hjorthagen, een gebied in het noordoosten van Stockholm. Dit doen zij samen met Oscar Properties. Op het terrein komt een nieuw cilindrisch gebouw van Herzog de Meuron.

Gasometerlandschap

Gasklockan is het landschap van prachtige gasometers , een door de industrie achtergelaten verzameling van gebouwen. Waar één gasometer wordt afgebroken, verrijst een passende toren van Herzog de Meuron. Het landschap van Gasklockan is hoofdzakelijk voor zijn bewoners en is open en uitnodigend.

Kern van het ontwerp

Het landschapsontwerp geeft de gasometers een gezamenlijke natuurlijke ondergrond, terwijl het ook een nieuw lid aan de familie van vreemdelingen toevoegt: een prachtige plantenweide omringd door een 88 meter lange, uitgerekte zonnebank. Samen met het plein tussen de gebouwen en een serpentine walk naar de omringende natuur, is het de kern van het ontwerp.

Landschapsontwerp

Het ontwerp van Gasklockan zorgt voor een natuurlijke omgeving die toegankelijk en aantrekkelijk is in alle seizoenen. Het landschapsontwerp probeert het bewustzijn van de mensen over de waarde van de natuur te vergroten. Duurzaam door natuurlijke processen te volgen, terwijl de esthetiek ervan zorgvuldig is vormgegeven. De plantgemeenschappen zijn geselecteerd van over de hele wereld en klimaatbestendig.

Beeld: IMG+

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.