Herontwikkeling KPN complex Maastricht

Herontwikkeling KPN complex Maastricht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-11-2007

Het voormalige KPN-complex wordt geheel vernieuwd.
In opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij Maartenspoort is een totaalplan opgesteld door architectenbureau Jo Coenen & Co.

Momenteel wordt er een procedure opgestart voor de wijziging van het bestemmingsplan. Het 17.000 m2 grote complex wordt geheel gesloopt, om plaats te maken voor huurappartementen, kantoorruimte en ruimte voor commerciële en maatschappelijke functies.
De omgeving van het plan wordt in afstemming met de gemeente door ontwikkelaar Van der Looy heringericht . De bouw wordt in fases gerealiseerd (2008/2013).

Al sinds 2001 toen KPN het pand heeft verkocht, is herontwikkeling van het leegstaande kantoorpand in discussie. Aanvankelijk was het de bedoeling om het gebouw te renoveren binnen de huidige kantoorbestemming. Maar inhakend op het project A2-Maastricht gaat het nu om een multifunctioneel gebouw, passend binnen de buurtontwikkeling en de stedenbouwkundige visie op een ondertunnelde A2-passage. Het totaalplan past binnen de door de gemeenteraad vastgestelde visie “Ruimte rond de A2” waarbij de nieuwe bovengrondse Stadsboulevard de buurten Wyckerpoort en Wittevrouwenveld weer met elkaar moet verbinden.

Bron:Propertynl.com

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.