Hertzberger ontwerpt opnieuw voor Apeldoorn

Hertzberger ontwerpt opnieuw voor Apeldoorn

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-11-2008

Architect Herman Hertzberger tekent voor de vierde keer een Apeldoorns project van bijzondere architectuur. Na het beroemde kantoor van Achmea (Centraal Beheer) aan de Prins Willem Alexanderlaan, Museum CODA aan de Vosselmanstraat, is de beurt nu opnieuw aan de Prins Willem Alexanderlaan, met de nieuwbouw op de plek van de Klim-Op-school.

De commissie voor ruimtelijke kwaliteit (CRK) had gisteren bij de laatste presentatie niets dan lof voor het ontwerp van de uit Duitsland afkomstige Ute Brinkmeijer van Architectuurstudio Hertzberger. Het project op de hoek met de Beatrixlaan bestaat uit drie grillig gevormde woontorens met sierlijke witte omlijsting op een plintgebouw met 24 zorgunits en een parkeergarage.

Volgens CRK-burgerlid Hans Kemeling zullen de gebouwen van Brinkmeijer ertoe bijdragen dat Apeldoorn naar de tweede plek stijgt als meest geliefde woonstad van Nederland. Kemeling verwees daarmee naar de uitkomst van een recent onderzoek. Wim Maas, architect-lid van de commissie, sprak van een heel mooi plan en fantastische architectuur. Ook collega-lid Martin van Bleek repte van een voor Apeldoorn fantastisch project. Ons Huis kan nu verder met de voorbereidingen voor de bouw. In de drie torens komen 54 appartementen.

Bron: De Stentor – Architectuurstudio Hertzberger

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.