Het Nieuwe Werken bij Exact

Het Nieuwe Werken bij Exact

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-02-2011

Het ontwerp voor het hoofdkantoor op het nieuwe bedrijventerrein Technopolis Innovation Park in Delft Zuid weerspiegelt de open en transparante werkwijze van softwarebedrijf Exact. Hier is een werkomgeving gecreëerd die wil inspireren en energie geven en zo het welbevinden en de prestaties van de medewerkers verhogen. Doordat drempels letterlijk zijn weggenomen wordt de onderlinge samenwerking binnen Exact bevorderd en de community versterkt. Een vorm van het nieuwe werken in Delft.

Het gebouw is opgetrokken in aluminium en glas en is strak uitgevoerd, passend bij een bedrijf dat Exact heet. Een uitstulpend deel boven de hoofdingang doorbreekt dit, deze ‘cockpit’ is rondom, zowel binnen als buiten, uitgevoerd in zwart zink. De cockpit hangt tussen de twee kantoorvleugels die verder worden verbonden door een groot atrium. Dit kloppende hart van het kantoor oogt als een huiskamer met knusse zitjes, het restaurant en een koffiebar. Hier komt de filosofie achter het gebouw, Home away from home, direct tot zijn recht en het is een ideale plek voor informele contacten.


Opvallend is het lichtontwerp in het gebouw. Een hightech LED-systeem, volledig geïntegreerd in de architectuur, legt abstracte verbindingen tussen de verschillende kantoorlagen.
Openheid en transparantie zijn zo ver doorgevoerd dat medewerkers via een managementvloeren in de cockpit op de eigen afdeling komen. De managers besturen hun bedrijf vanaf een soort keukentafel, een lang bureau waaraan collega’s kunnen aanschuiven.

Architect Re:d architectuur – interieur
Projectarchitect David Atlas
Lichtontwerp Lichtvormgevers
Opdrachtgever LSI project investment
Foto’s Guus Vuijk

Meer over deze inspirerende werkomgeving in ArchitectuurNL 01 2011
Bestel hier een proefexemplaar.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.