Heuvelinkprijs 2018 voor Parkzaal Musis

Nieuws

Heuvelinkprijs 2018 voor Parkzaal Musis

Door: Petra Starink | 22-05-2018

De nieuwe parkzaal van Musis, ontworpen door Van Dongen-Koschuch Architects and Planners in opdracht van de Gemeente Arnhem heeft de Heuvelinkprijs, de Arnhemse architectuurprijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt ontvangen. De publieksprijs ging naar Driekapper Vosdijk van JCRArchitecten in opdracht van Phoenx.

Parkzaal Musis door van Van Dongen-Koschuch Architects and Planners

De vakjury was unaniem in haar oordeel. De Parkzaal Musis van Van Dongen-Koschuch Architects and Planners is ‘een uitzonderlijk compleet’ gebouw. ‘Het klopt op alle niveaus en is op een mooie manier vormgegeven. Musis doet aan OMA’s Casa da Música in het Portugese Porto denken, maar dan als volgende stap in de typologie. Dankzij deze schitterende nieuwbouw heeft Arnhem het in zich om als culturele stad boven zichzelf uit te stijgen!’. Runner up was het Gelders Huis van TeamV Architectuur, volgens de jury ‘een fantastisch complex, dat heel professioneel is ontworpen en uitgevoerd’. Woonboot AD van Hoogte Twee Architecten en de Driekapper Vosdijk van JCRArchitecten kregen allebei een eervolle vermelding. Laatstgenoemde ontving bovendien met 476 stemmen de publieksprijs. In totaal zijn er 1882 stemmen uitgebracht.

Heuvelinkprijs 2018

Architectuurcentrum CASA organiseerde dit voorjaar voor de zesde keer de Heuvelinkprijs. Deze is vernoemd naar Arnhems befaamde stadsbouwmeester en is in de jaren negentig in het leven geroepen door de gemeente Arnhem en dagblad De Gelderlander om de aandacht voor lokale architectuur te stimuleren. Voor deze tiende editie konden Arnhemse bouwprojecten worden voorgedragen die in de periode 2016-2017 zijn opgeleverd.

Jury

De jury bestond uit architect Arjenne van Berkum (partner bij FARO Architecten), architectuurcriticus Kirsten Hannema, architect Stefan Prins (partner bij Powerhouse Company). Zij hebben deze projecten op 6 april bezocht en beoordeeld. Naast de vakjuryprijs dongen de finalisten ook mee naar de publieksprijs. Op 1 mei werden de finalisten bekend gemaakt in De Gelderlander. Via de website van CASA kon men stemmen op zijn of haar favoriete gebouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.