Hilltop House weerspiegelt lokale stijl

Nieuws

Hilltop House weerspiegelt lokale stijl

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-12-2021

Jaaa Studio ontwierp voor een private investeerder een woning in Polen van 125 m2 groot. Bij het ontwerp is specifiek rekening gehouden met de directe omgeving en de tradities van de regio. Zo komt de traditionele lokale stijl onder meer terug in een schuin dak en de eenvoudige compacte vorm.

Bijzonder is verder dat twee van de vier gevels volledig beglaasd zijn waardoor het interieur gedurende de hele dag in natuurlijk licht baadt. De verlengde dakranden zorgen voor een overstek waardoor de eigenaar comfortabel gebruik kan maken van alle terrassen en balkons, ongeacht het weer.

Natuurlijke materialen

Voor het ‘Hilltop House’ zijn aan de buitenkant vooral natuurlijke materialen gebruikt. Bijvoorbeeld natuursteen, leistenen tegels en houten planken. De materialen contrasteren maximaal met het moderne interieur waar beton en metaal de boventoon voeren. Een grote ruimte is gecreëerd door vanaf de begane grond een dubbele hoogte aan te houden; hiermee is onder andere een bijzonere ervaring van de volledig glazen wanden gerealiseerd. Door de niveaus te veranderen tussen woon- en eetkamer heeft de architect een verdeling van de ruimte tot stand gebracht zonder fysieke obstakels te gebruiken.

Een open trap leidt naar de bovenverdieping die gedeeltelijk open is gelaten. Dit geeft een gevoel van ruimtelijkheid en luchtigheid. Verder bevinden zich hier de badkamer en twee slaapkamers – elk met een eigen, overdekt balkon.

Hilltop House is opgeleverd in oktober 2021.

Beeld: Jaaa Studio

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.