Hippe werkplek in monumentale treinloods

Nieuws

Hippe werkplek in monumentale treinloods

Door: Petra Starink | 30-03-2017

In een oude monumentale treinloods in Utrecht opent UCo,  een werkcommunity voor pioniers op 1 april haar deuren. De oude, tochtige treinloods in het centrum van Utrecht is getransformeerd tot een inspirerende, duurzame werk- en workshopruimte voor 150 ondernemers. Zecc Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de herbestemming.

Daglicht

De verbouwing van de oude treinloods is gerealiseerd in samenwerking met de NS en de gemeente Utrecht. De ruimte is open, karakteristiek en licht. Ramen over het gehele dak zorgen voor een overvloed aan daglicht, waardoor lampen overdag overbodig zijn. Daarnaast zorgt een warmtepomp via vloerverwarming voor de verwarming van de gehele hal van 1.800 vierkante meter.

Huren werkplek

Op dit moment is 60% van de ruimte verhuurd. De belangstelling vanuit ondernemers is groot, de organisatie kijkt specifiek naar bedrijven met een duurzaam DNA. Kleine en grotere ondernemingen kunnen een werkplek huren. Als huurder beschik je niet alleen over een werkplek, maar ook over diverse vergaderruimtes, bel-units, stilteplekken, een gezamenlijke lunchruimte, een terras en ruime tuin én de mogelijkheid om inspirerende workshops en events bij te wonen.

Meer informatie is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.