Delicatessen nieuwe stijl

Nieuws

Delicatessen nieuwe stijl

Door: Petra Starink | 15-01-2013

De Hofleverancier Vermeyden Delicatessen aan de Nieuwe Binnenweg te Rotterdam heeft binnen drie maanden een complete metamorfose ondergaan. De winkel heeft een grootstedelijke uitstraling gekregen en het winkeloppervlak is door slimme ingrepen vergroot. Het ontwerp is van Hekkenberg Architects.

Uit de drie aaneengesloten winkelpanden van Hofleverancier Vermeyden Delicatessen is door de renovatie één ruime winkel ontstaan. Bestaande bouwmuren zijn verwijderd en de oorspronkelijke vrije hoogte van bijna vijf meter is hersteld.

Kleine vensters bieden her en daar een onverwachts doorkijkje naar de achterliggende trappenhuizen en werkruimtes.  In de vernieuwde winkel worden op verschillende eilanden de diverse waren op een eigen passende manier gepresenteerd. Er is een koelversgedeelte met roestvrijstalen snijtafels, een broodjesbalie, van blank grenen en eiken wijnstellingen. Het winkeloppervlak is door de verbouwing van 180 m2 naar 225 m2 vergroot.

De glazen voorgevel van het pand is opgebouwd uit een slanke aluminium vliesgevel gemonteerd op grenen binnenstijlen. De plint is van natuursteen en de portieken naar de bovenwoningen zijn afgewerkt met een handgevormde, donkergroen geglazuurde tegel. De gevel herinnert hiermee weer aan de karakteristieke opbouw van veel winkelpanden aan de Nieuwe Binnenweg.

De Nieuwe Binnenweg ondergaat met steun van het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling en de gemeente Rotterdam een grootscheepse opknapbeurt.

Fotografie: Jeroen Musch

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

3 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.