Hofmandujardin presenteert woontoren WaterLily

Nieuws

Hofmandujardin presenteert woontoren WaterLily

Door: Petra Starink | 05-06-2019

HofmanDujardin presenteerde op het Transformatieplein op de Provada het concept WaterLily, een nieuw Amsterdams icoon voor het Ringparkgebouw in het Rembrandtpark. In de mixed use woontoren wordt het groen doorgetrokken in een zachte, expressieve gevel. Het ambitieuze concept kan een voorbeeldproject worden in de verdichting van de stad.

Transformatie kantoor tot woontoren

Het Ringpark gebouw verdient meer ambitie nu transformatie op de agenda staat. Juist op deze plek aan de Ring kan sterke verdichting nieuw leven blazen in een verloren stukje stad. WaterLily transformeert het kantoorgebouw tot woontoren met winkels en horeca op de eerste verdiepingen en een uniek rooftop restaurant dat uitkijkt over de stad. Een nieuwe bestemming in Amsterdam.

Uitdagende publieke bestemming

Door het creëren van iconen buiten het centrum wordt de druk op de stad beter verdeeld. Wij kunnen dit gebouw een uitdagende publieke bestemming geven en tegelijk veel woningen realiseren”, zo stelt Partner architect Michiel Hofman. “Aan het Rembrandtpark is ruimte om de lucht in te gaan. Door de zachte vormen en groene balkons sluit de toren aan op de omgeving en halen wij het park de woningen binnen.”

Beeld: HofmanDujardin | PixelPool

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.