Hofstad wordt officieel Popstad

Hofstad wordt officieel Popstad

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-03-2009

Den Haag heeft besloten om hét Nationale Popmuseum te vestigen binnen haar stadsgrenzen. Op de Dr. Lelykade in de haven van Scheveningen verrijst een nieuw multimediaal museum dat 30.000 vierkante meter popgeschiedenis zal tonen. In één klap staat Den Haag hiermee op de wereldkaart van de popmuziek. Het hedendaagse museum zal de naam ‘POP EXPERIENCE’ krijgen.

Het college van B&W koos uit vier projecten het ontwerp van Queeste architecten voor de realisatie van het Nationaal Popmuseum. De stichting Nationaal Popmuseum (met coryfeeën als Sjaak Bral en Erik de Zwart) heeft voor de ontwikkeling van deze nieuwe attractie de Zoetermeerse projectontwikkelaar Volker Wessels Vastgoed aangetrokken.

Bakermat van de pop
De ‘POP EXPERIENCE’ wordt een van de grootste en modernste attracties ter wereld op het gebied van popmuziek. Met interactieve tentoonstellingen, een Rock & Art hotel, zalen voor concerten en congressen, restaurants, een HardRock café en muziekshops.

Als basis voor het museum dient de collectie van de stichting RockArt uit Hoek van Holland, waar de afgelopen tien jaar meer dan 50.000 unieke objecten uit de vaderlandse popmuziek zijn gearchiveerd. Met haar keuze heeft de gemeente Den Haag kleur bekend als ‘Beatstad nummer 1’; de wereldstad aan zee is de afgelopen 50 jaar de bakermat geweest van de bekendste Nederlandse popgroepen zoals Shocking Blue, Golden Earring, Anouk, Kane en Di-Rect.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.